TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

ROTI PALETTE [6 records]

Record 1 2018-01-26

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
CONT

La palette [...] C’est la pièce de viande la plus importante de l’avant de bœuf. Elle est composée de multiples muscles d’une tendreté moyenne à dure, de vertèbres dorsales et d’un os appelé scapulum.

OBS

Bœuf à braiser.

Spanish

Save record 1

Record 2 2018-01-26

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie

Spanish

Save record 2

Record 3 2007-03-22

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
OBS

This economical, rectangular roast is the cut of choice for pulled pork barbecue, since it's marbled with enough fat to keep the meat moist while cooking. You can buy it bone-in or boneless.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
OBS

Le soc de porc, situé dans la partie supérieur de l'épaule, est en fait l'équivalent de la palette dans le porc. Cette coupe peut être désossée afin de produire des rôtis et des viandes froides comme le capicole ou être simplement cuit en rôti avec ses os.

Spanish

Save record 3

Record 4 2005-08-09

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
OBS

Butchers refer to the first, basic cuts made to an animal as primal cuts ... there are eight primal cuts, and beef roasts generally come from five of these ... the chuck section includes ribs 1 through 5 ... as well as the shoulder blade bone.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie

Spanish

Save record 4

Record 5 1986-08-14

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
  • Cooking and Gastronomy (General)
DEF

A flat strip of meat spirally formed and tied with string.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
  • Cuisine et gastronomie (Généralités)
CONT

Entrecôte roulée : De la côte dont les os ont été enlevés. La partie avoisinant la palette est souvent divisée en roulé intérieur et roulé extérieur. Le roulé extérieur est moins tendre, contient plus de gras que le roulé intérieur et doit être rôti à couvert.

Spanish

Save record 5

Record 6 1986-04-16

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
OBS

Apic

Spanish

Save record 6

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