TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

ROTISSOIRE [22 records]

Record 1 - external organization data 2021-03-18

English

Subject field(s)
  • Compartment – Nomenclature 4.0
  • Museums and Heritage (General)
OBS

roasting pan: an item in the "Food Processing and Preparation Tools and Equipment" class of the "Tools and Equipment for Materials" category.

French

Domaine(s)
  • Tiroir – Nomenclature 4.0
  • Muséologie et patrimoine (Généralités)
OBS

rôtissoire : objet de la classe «Outils et équipement de transformation et de préparation des aliments» de la catégorie «Outillage et équipement pour le traitement des matières».

Spanish

Save record 1

Record 2 - external organization data 2021-03-18

English

Subject field(s)
  • Compartment – Nomenclature 4.0
  • Museums and Heritage (General)
OBS

tin kitchen: an item in the "Food Processing and Preparation Tools and Equipment" class of the "Tools and Equipment for Materials" category.

French

Domaine(s)
  • Tiroir – Nomenclature 4.0
  • Muséologie et patrimoine (Généralités)
OBS

rôtissoire à réflecteur en étain : objet de la classe «Outils et équipement de transformation et de préparation des aliments» de la catégorie «Outillage et équipement pour le traitement des matières».

Spanish

Save record 2

Record 3 - external organization data 2021-03-18

English

Subject field(s)
  • Compartment – Nomenclature 4.0
  • Museums and Heritage (General)
OBS

reflector oven: an item in the "Food Processing and Preparation Tools and Equipment" class of the "Tools and Equipment for Materials" category.

French

Domaine(s)
  • Tiroir – Nomenclature 4.0
  • Muséologie et patrimoine (Généralités)
OBS

rôtissoire à réflecteur : objet de la classe «Outils et équipement de transformation et de préparation des aliments» de la catégorie «Outillage et équipement pour le traitement des matières».

Spanish

Save record 3

Record 4 - external organization data 2021-03-18

English

Subject field(s)
  • Compartment – Nomenclature 4.0
  • Museums and Heritage (General)
OBS

dripping pan: an item in the "Food Processing and Preparation Tools and Equipment" class of the "Tools and Equipment for Materials" category.

French

Domaine(s)
  • Tiroir – Nomenclature 4.0
  • Muséologie et patrimoine (Généralités)
OBS

rôtissoire ramasse-sauce : objet de la classe «Outils et équipement de transformation et de préparation des aliments» de la catégorie «Outillage et équipement pour le traitement des matières».

Spanish

Save record 4

Record 5 - external organization data 2021-03-18

English

Subject field(s)
  • Compartment – Nomenclature 4.0
  • Museums and Heritage (General)
OBS

cheese toaster: an item in the "Food Processing and Preparation Tools and Equipment" class of the "Tools and Equipment for Materials" category.

French

Domaine(s)
  • Tiroir – Nomenclature 4.0
  • Muséologie et patrimoine (Généralités)
OBS

rôtissoire pour fromage : objet de la classe «Outils et équipement de transformation et de préparation des aliments» de la catégorie «Outillage et équipement pour le traitement des matières».

Spanish

Save record 5

Record 6 2009-08-18

English

Subject field(s)
  • Culinary Techniques
  • Recipes
DEF

To brush or pour liquid (usually fat, a marinate or cooking juices) over food to keep it moist as it cooks. For instance, when roasting beef, one normally bastes it with accumulated pan juices several times during the roasting process.

French

Domaine(s)
  • Techniques culinaires
  • Recettes de cuisine
DEF

Mouiller légèrement, à l'aide d’une petite louche ou d’une cuillère, un mets en cours de cuisson au four ou à la rôtissoire, en utilisant la graisse fondue ou le jus qui s’en écoule; cette opération, répétée plusieurs fois, évite que le mets ne se dessèche en surface(...)

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Técnicas culinarias
  • Recetas de cocina
DEF

Mojar superficialmente un preparado o un alimento.

Save record 6

Record 7 2004-04-01

English

Subject field(s)
  • Restaurant Equipment
  • Small Household Appliances
CONT

The Peeze coffee company in Arnhem roasts coffee beans in a rotating roaster. In themselves, the beans have very little taste. The characteristic coffee flavour is obtained by caramelisation of the sugars in the bean during the roasting process, which releases the aromas.

French

Domaine(s)
  • Équipement (Restaurants)
  • Petits appareils ménagers

Spanish

Save record 7

Record 8 2001-01-11

English

Subject field(s)
  • Cooking Appliances

French

Domaine(s)
  • Appareils de cuisson des aliments
OBS

La plupart des rôtissoires modernes peuvent également servir de four d’appoint. L'expression rôtissoire-four tend à disparaître dans le langage courant de la publicité. On utilise plutôt rôtissoire.

Spanish

Save record 8

Record 9 2000-12-27

English

Subject field(s)
  • Cooking Appliances
CONT

The unique Rotisserie Grill is a cooking device equipped with a motor driven rotating spit on which meat or other food is broiled.

French

Domaine(s)
  • Appareils de cuisson des aliments
OBS

Partie de la rôtissoire électrique.

Spanish

Save record 9

Record 10 2000-12-27

English

Subject field(s)
  • Cooking Appliances

French

Domaine(s)
  • Appareils de cuisson des aliments
OBS

Partie du gril électrique et de la rôtissoire électrique.

Spanish

Save record 10

Record 11 2000-12-27

English

Subject field(s)
  • Cooking Appliances
Key term(s)
  • multiple skewer rack

French

Domaine(s)
  • Appareils de cuisson des aliments
OBS

Partie de la rôtissoire électrique.

Spanish

Save record 11

Record 12 2000-12-27

English

Subject field(s)
  • Cooking Appliances

French

Domaine(s)
  • Appareils de cuisson des aliments
OBS

Partie de la rôtissoire électrique.

OBS

Norme française C73-105, novembre 1960, p. 4.

Spanish

Save record 12

Record 13 1991-02-12

English

Subject field(s)
  • Restaurant Equipment
OBS

Stews and braises meats, poultry and game to menu specifications.

French

Domaine(s)
  • Équipement (Restaurants)
CONT

La braisière, ou sauteuse basculante, est un équipement modulaire utilisé dans les cuisines de collectivité. Montée sur pattes, elle a la même forme que la braisière ordinaire, sauf qu’elle est de bien plus grande dimension. Elle fonctionne à l’électricité et est munie d’un mécanisme basculant ainsi que d’un couvercle.

Spanish

Save record 13

Record 14 1990-08-31

English

Subject field(s)
  • Museums and Heritage (General)
  • Kitchen Utensils
DEF

a type of oven of highly polished metal, used for baking before an open campfire by reflected heat.

CONT

Reflector oven .... This portable open oven held meat on a rotating spit bar; it reflected heat onto the roasting meat, and protected from spattering grease; note the two handles plus a hinged cover for observing and basting; tinned iron; 16" H. (George Neumann, Early American Antique Country Furnishings, p. 188)

French

Domaine(s)
  • Muséologie et patrimoine (Généralités)
  • Batterie de cuisine

Spanish

Save record 14

Record 15 1988-04-25

English

Subject field(s)
  • Household Utensils and Appliances (General)
DEF

utensil (as a grill) or an appliance used in broiling.

French

Domaine(s)
  • Équipement ménager (Généralités)
DEF

ustensile servant à rôtir la viande.

Spanish

Save record 15

Record 16 1986-06-18

English

Subject field(s)
  • Restaurant Equipment
CONT

Stainless Steel Steam Jacketed Roaster for quantity roasting.

French

Domaine(s)
  • Équipement (Restaurants)
CONT

Rôtissoire à vapeur en acier inoxydable pour cuisson en quantité.

Spanish

Save record 16

Record 17 1986-06-06

English

Subject field(s)
  • Restaurant Equipment
DEF

Upright enclosed cabinet with a vertical grill having gas-fired ceramics or electric heating elements. A side-mounted motor drives revolving spits set in a tier in front of the heaters. The unit has hinged or sliding glass doors.

French

Domaine(s)
  • Équipement (Restaurants)

Spanish

Save record 17

Record 18 1986-05-20

English

Subject field(s)
  • Kitchen Utensils

French

Domaine(s)
  • Batterie de cuisine

Spanish

Save record 18

Record 19 1985-10-01

English

Subject field(s)
  • Cooking Appliances

French

Domaine(s)
  • Appareils de cuisson des aliments

Spanish

Save record 19

Record 20 1985-10-01

English

Subject field(s)
  • Cooking Appliances

French

Domaine(s)
  • Appareils de cuisson des aliments
OBS

Dans la source citée, partie de la rôtissoire électrique.

Spanish

Save record 20

Record 21 1985-10-01

English

Subject field(s)
  • Cooking Appliances

French

Domaine(s)
  • Appareils de cuisson des aliments
OBS

La porte reste entrouverte pour la cuisson à la broche et ferme hermétiquement pour la cuisson au four.

OBS

Partie de la rôtissoire électrique.

Spanish

Save record 21

Record 22 1980-11-05

English

Subject field(s)
  • Household Utensils and Appliances (General)
CONT

a rotisserie or roaster is essentially a portable oven ... It is basically an enclosed box with a heating element and revolving spit, but [may] include a separate baking element, a surface heater.

French

Domaine(s)
  • Équipement ménager (Généralités)
DEF

ustensile de cuisine qui sert à faire rôtir la viande (...) sorte de four muni d’une broche tournante.

Spanish

Save record 22

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2025
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: