TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

USINE CONDITIONNEMENT VIANDES [4 records]

Record 1 - external organization data 2023-04-27

English

Subject field(s)
  • Compartment - National Occupational Classification (NOC)
Key term(s)
  • meat packing plant labourer
  • meat packing plant laborer
  • meat-packing plant laborer

French

Domaine(s)
  • Tiroir – Classification nationale des professions (CNP)

Spanish

Save record 1

Record 2 2020-12-22

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria cárnica, de fiambres y embutidos
DEF

Establecimiento destinado al envasado de carnes, incluye recepción, cámara frigorífica, cámara de trozado, sección de almacenamiento de cajas y sección para despuntes y huesos.

Save record 2

Record 3 2017-10-24

English

Subject field(s)
  • Occupation Names (General)
  • Meats and Meat Industries
OBS

In the National Occupational Classification (NOC), an official occupational title in Group 9617 - Labourers in Food, Beverage and Tobacco Processing.

Key term(s)
  • meat-packing plant laborer

French

Domaine(s)
  • Désignations des emplois (Généralités)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
OBS

Dans la Classification nationale des professions (CNP), titre de profession officiel dans le Groupe 9617 - Manœuvres dans la transformation des aliments, des boissons et du tabac.

Spanish

Save record 3

Record 4 1991-10-23

English

Subject field(s)
  • Biochemistry
  • Microbiology and Parasitology
  • Biomass Energy
DEF

[A] reactor in which no dissolved oxygen or nitrate is present and microbial activity is due to anaerobic bacteria.

French

Domaine(s)
  • Biochimie
  • Microbiologie et parasitologie
  • Énergie de la biomasse
CONT

A l'aide d’une installation pilote mobile comportant trois réacteurs anaérobie(...) commandés par un microprocesseur, on a pu démontrer la possibilité d’un traitement anaérobie des eaux usées d’une usine de conditionnement des viandes et des eaux usées résultant de la transformation des aliments(...)

OBS

[La fermentation peut s’effectuer] avec des cultures microbiennes en présence ou absence d’oxygène, c’est-à-dire en aérobiose ou en anaérobiose.

Spanish

Save record 4

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2025
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: