TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

CREMAGE [4 records]

Record 1 2024-11-18

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
  • Collaboration with the FAO
CONT

Untreated milk is in suspension when it comes out of the cow. As it sits, the fat droplets collect in clusters whose low density allows them to break free and float to the surface. This process is known as creaming ...

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
  • Collaboration avec la FAO
DEF

Phénomène de remontée des globules gras à la surface du lait au repos [...]

OBS

[Ce phénomène est] supprimé par l'homogénéisation.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos lácteos
  • Colaboración con la FAO
Save record 1

Record 2 2018-03-14

English

Subject field(s)
  • Pastries
  • Culinary Techniques
  • Recipes
CONT

Gradually blend in the sugar and continue to cream mixture (a combination of working the mixture against the side of the bowl with your wooden spoon, and beating it) until light and fluffy and sugar has been virtually dissolved. This thorough creaming is necessary to give your cake a fine texture ...

French

Domaine(s)
  • Pâtisserie
  • Techniques culinaires
  • Recettes de cuisine
CONT

Les facultés de crémage d'une graisse sont [...] très importantes en pâtisserie. On peut évaluer celui-ci par la prise de densité du produit après fouettage convenable [...] Lorsqu'il est prévu des œufs dans la formule, on doit d'abord crémer le sucre et le gras pour incorporer 150 à 200% d'air [...]

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Repostería
  • Técnicas culinarias
  • Recetas de cocina
CONT

El batido consiste en aumentar el volumen de una mezcla de grasa y azúcar. Con el cremado se trata de aumentar el doble del volumen inicial de la grasa y lograr a la vez que el azúcar se disuelva en la grasa. El cremado se realiza previo a la incorporación de la parte líquida que lleva la fórmula.

Save record 2

Record 3 2012-06-01

English

Subject field(s)
  • Chemistry
DEF

The gradual rise or fall of the disperse phase of an emulsion, according as its specific gravity is less or greater than that of the continuous phase.

Key term(s)
  • cream separation

French

Domaine(s)
  • Chimie
OBS

crémage d'une émulsion : terme normalisé par l'AFNOR.

Key term(s)
  • crémage

Spanish

Save record 3

Record 4 1999-02-10

English

Subject field(s)
  • Rubber Processing
DEF

A reversible process consisting of gathering by gravitational force, rubber particles surrounded by serum near the bottom or top of the latex. [Definition standardized by ISO.]

OBS

This is generally accomplished by adding a creaming agent.

OBS

creaming: term standardized by ISO.

Key term(s)
  • creaming process

French

Domaine(s)
  • Fabrication du caoutchouc
DEF

Procédé réversible, consistant à rassembler par l'action de la pesanteur à la partie haute ou basse du latex, les particules d'élastomère en suspension dans un sérum. [Définition normalisée par l'ISO.]

OBS

Ceci est généralement réalisé en ajoutant un agent de crémage.

OBS

crémage : terme normalisé par l'ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Elaboración del caucho
Save record 4

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