TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

CROUPE [6 records]

Record 1 2018-01-03

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
DEF

A beef cut from the back of the round.

OBS

Beef or veal.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
OBS

De bœuf ou veau.

OBS

Lexique des Viandes, le Boeuf, OLF, nov. 1972.

Spanish

Save record 1

Record 2 2016-03-07

English

Subject field(s)
  • Roofs (Building Elements)
DEF

[The] triangular portion of the roof covering the sloped extremity of a hip roof.

OBS

Hip - The external angle at the junction of two sloping roofs or sides of a roof. Contrast with valley. A hipped roof has four sloping sides that meet in four hips.

French

Domaine(s)
  • Toitures (Éléments du bâtiment)
DEF

portion triangulaire du toit recouvrant l'extrémité en pente d'un toit en croupe

DEF

Pan de toiture rampant à l'extrémité d'un comble. La croupe peut être triangulaire, ou trapézoïdale; elle est délimitée par deux arêtirer et un égout.

Spanish

Save record 2

Record 3 2005-05-13

English

Subject field(s)
  • Animal Anatomy
  • Horse Husbandry
DEF

The top of the hind quarters, from the point of the hip to the tail.

French

Domaine(s)
  • Anatomie animale
  • Élevage des chevaux
DEF

Partie limitée par la queue, le rein, la cuisse et la partie supérieure de la fesse.

CONT

Sous le chatouillement du fouet à la croupe, la petite jument rousse, déjà en jeu, se cabra : effarouchée, la queue haute, elle prit la fine épouvante.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Anatomía animal
  • Cría de ganado caballar
Save record 3

Record 4 2000-11-30

English

Subject field(s)
  • Gymnastics and Trampoline

French

Domaine(s)
  • Gymnastique et trampoline

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Gimnasia y acrobacias sobre cama elástica
Save record 4

Record 5 1997-01-01

English

Subject field(s)
  • Cattle Raising
  • Meats and Meat Industries

French

Domaine(s)
  • Élevage des bovins
  • Salaison, boucherie et charcuterie
OBS

Croupe porc, haut de cuisseau veau, haut de gigot agneau.

OBS

Source(s) : Agriculture - mai 1995.

Spanish

Save record 5

Record 6 1976-06-19

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie

Spanish

Save record 6

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