TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

EXTRACTION VOIE HUMIDE [2 records]

Record 1 2004-01-20

English

Subject field(s)
  • Milling and Cereal Industries
  • Food Industries
DEF

Wet process of separation of starch from starch-bearing materials.

CONT

Starches derived from corn, tapioca, potato, and rice have been used as fat-replacing ingredients. Starches are extracted by wet milling (some are milled dry) and refining ... The modified starch is then dried followed by partial or complete gelatinization.

French

Domaine(s)
  • Minoterie et céréales
  • Industrie de l'alimentation
DEF

Procédé de traitement en milieu aqueux des matières premières de l'amidonnerie et de la féculerie destiné à en séparer l'amidon ou la fécule.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Molinería y cereales
  • Industria alimentaria
Save record 1

Record 2 1993-07-08

English

Subject field(s)
  • Food Industries

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
OBS

Extraction de l'amidon par voie humide selon la méthode décrite par Delpeuch (1979) et modifiée par Pacheco (1991). L'extraction est faite à l'eau à pH basique (9-10). Le lait est ensuite repris dans une solution NACI à 4 % puis lavé et décanté. Le résidu est repris à l'éthanol puis séché à une température inférieure à 450° C.

Spanish

Save record 2

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