TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

BAR-SALON [11 records]

Record 1 - external organization data 2022-10-11

English

Subject field(s)
  • Compartment - National Occupational Classification (NOC)

French

Domaine(s)
  • Tiroir – Classification nationale des professions (CNP)

Spanish

Save record 1

Record 2 - external organization data 2022-10-04

English

Subject field(s)
  • Compartment - National Occupational Classification (NOC)

French

Domaine(s)
  • Tiroir – Classification nationale des professions (CNP)

Spanish

Save record 2

Record 3 - external organization data 2022-10-04

English

Subject field(s)
  • Compartment - National Occupational Classification (NOC)

French

Domaine(s)
  • Tiroir – Classification nationale des professions (CNP)

Spanish

Save record 3

Record 4 - external organization data 2022-10-04

English

Subject field(s)
  • Compartment - National Occupational Classification (NOC)

French

Domaine(s)
  • Tiroir – Classification nationale des professions (CNP)

Spanish

Save record 4

Record 5 2016-02-25

English

Subject field(s)
  • Hotel Services
  • Restaurant Industry (General)
DEF

A public room in a hotel, club, or restaurant where cocktails and other drinks are served.

Key term(s)
  • cocktail room

French

Domaine(s)
  • Services hôteliers
  • Restauration (Généralités)
DEF

Local, le plus souvent rattaché à un hôtel ou à un restaurant, où l'on sert des boissons alcoolisées à un bar et à des petites tables dans un décor recherché.

Key term(s)
  • foyer-bar

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Servicios hoteleros
  • Restaurante (Industria) (Generalidades)
Save record 5

Record 6 2001-01-01

English

Subject field(s)
  • Occupation Names (General)
  • Restaurant Industry (General)
  • Commercial Practice (Hotels)
OBS

In the National Occupational Classification (NOC), an official occupational title in Group 6453 - Food and Beverage Servers.

French

Domaine(s)
  • Désignations des emplois (Généralités)
  • Restauration (Généralités)
  • Exploitation hôtelière
OBS

Dans la Classification nationale des professions (CNP), titre de profession officiel dans le Groupe 6453 - Serveurs/serveuses d'aliments et de boissons.

Spanish

Save record 6

Record 7 2001-01-01

English

Subject field(s)
  • Occupation Names (General)
  • Restaurant Industry (General)
  • Commercial Practice (Hotels)
OBS

In the National Occupational Classification (NOC), an official occupational title in Group 6452 - Bartenders.

Key term(s)
  • lounge supervisor bartender

French

Domaine(s)
  • Désignations des emplois (Généralités)
  • Restauration (Généralités)
  • Exploitation hôtelière
OBS

Dans la Classification nationale des professions (CNP), titre de profession officiel dans le Groupe 6452 - Barmen/barmaids.

Spanish

Save record 7

Record 8 1987-10-21

English

Subject field(s)
  • Occupation Names (General)
  • Restaurant Industry

French

Domaine(s)
  • Désignations des emplois (Généralités)
  • Restauration

Spanish

Save record 8

Record 9 1985-09-05

English

Subject field(s)
  • Aircraft Interiors
CONT

(B-747): Flight Deck - Upper lounge - Main Passenger Cabin ....

French

Domaine(s)
  • Aménagement intérieur des aéronefs
CONT

Le Boeing 747 [...] est à trois niveaux : celui du bas est réservé au fret et aux bagages, le second aux passagers et le troisième comporte un bar-salon et la cabine de pilotage.

OBS

salon : terme uniformisé par le CUTA - Opérations aériennes et le CUTA - Maintenance.

Spanish

Save record 9

Record 10 1983-11-25

English

Subject field(s)
  • Occupation Names (General)
OBS

Official title no. 6125-114 of the Canadian Classification of Occupations.

OBS

(CATER. & LODG.)

French

Domaine(s)
  • Désignations des emplois (Généralités)
OBS

Appellation officielle no 6125-114 de la Classification canadienne descriptive des professions.

OBS

(REST. ET LOGEMENT)

Spanish

Save record 10

Record 11 1982-03-11

English

Subject field(s)
  • Air Transport
  • Aircraft Interiors
CONT

The interior of the fuselage is divided into three levels ... An upper section consisting of the flight deck and an upper lounge for first class passengers.

French

Domaine(s)
  • Transport aérien
  • Aménagement intérieur des aéronefs
OBS

Un escalier à vis conduit à l'étage supérieur, aménagé en bar-salon spacieux, où 16 personnes peuvent séjourner confortablement [...] Les autres compartiments sont destinés aux passagers de la classe économique [...]

Spanish

Save record 11

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