TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

BOITE CONSERVE [8 records]

Record 1 - external organization data 2021-03-18

English

Subject field(s)
  • Compartment – Nomenclature 4.0
  • Museums and Heritage (General)
OBS

can: an item in the "Containers" class of the "Distribution and Transportation Objects" category.

French

Domaine(s)
  • Tiroir – Nomenclature 4.0
  • Muséologie et patrimoine (Généralités)
OBS

boîte à conserve : objet de la classe «Contenants» de la catégorie «Objets de manutention et de transport».

Spanish

Save record 1

Record 2 - external organization data 2021-03-18

English

Subject field(s)
  • Compartment – Nomenclature 4.0
  • Museums and Heritage (General)
OBS

cream can: an item in the "Food Processing and Preparation Tools and Equipment" class of the "Tools and Equipment for Materials" category.

French

Domaine(s)
  • Tiroir – Nomenclature 4.0
  • Muséologie et patrimoine (Généralités)
OBS

boîte de conserve à crème; bidon à crème : objets de la classe «Outils et équipement de transformation et de préparation des aliments» de la catégorie «Outillage et équipement pour le traitement des matières».

Spanish

Save record 2

Record 3 - external organization data 2021-03-18

English

Subject field(s)
  • Compartment – Nomenclature 4.0
  • Museums and Heritage (General)
OBS

can capping machine: an item in the "Food Processing and Preparation Tools and Equipment" class of the "Tools and Equipment for Materials" category.

French

Domaine(s)
  • Tiroir – Nomenclature 4.0
  • Muséologie et patrimoine (Généralités)
OBS

sertisseuse à boîte à conserve : objet de la classe «Outils et équipement de transformation et de préparation des aliments» de la catégorie «Outillage et équipement pour le traitement des matières».

Spanish

Save record 3

Record 4 2019-09-30

English

Subject field(s)
  • Packaging in Metal
  • Food Preservation and Canning
CONT

... the three-part can consists of a base, body and lid while in two-part cans the body and base are made from a single piece of metal. In a three-part can, the body seam is electrically welded but the lid on all cans is held in place by a double seam.

Key term(s)
  • 3-piece can
  • 3-part can

French

Domaine(s)
  • Emballages en métal
  • Conservation des aliments et conserverie
CONT

Du point de vue technologique, on distingue deux types de boîtes dans le domaine alimentaire : la boîte trois pièces composée d'un corps, d'un fond et d'un couvercle; [et] la boîte deux pièces composée d'un corps et d'un fond (monobloc) avec un couvercle de fermeture.

Key term(s)
  • boîte de conserve en 3 pièces

Spanish

Save record 4

Record 5 2015-10-05

English

Subject field(s)
  • Food Services (Military)

French

Domaine(s)
  • Alimentation (Militaire)

Spanish

Save record 5

Record 6 1998-02-12

English

Subject field(s)
  • Packaging in Metal
DEF

A vacuum-sealed can holding canned food.

Key term(s)
  • tin can

French

Domaine(s)
  • Emballages en métal
DEF

Récipient métallique étanche pour denrées alimentaires [...]

Spanish

Save record 6

Record 7 1997-01-10

English

Subject field(s)
  • Vegetable Crop Production
  • Food Preservation and Canning
OBS

Tomatoes.

Key term(s)
  • brights

French

Domaine(s)
  • Production légumière
  • Conservation des aliments et conserverie
OBS

Source : Crop News.

Key term(s)
  • boîtes de conserve sans étiquette

Spanish

Save record 7

Record 8 1983-03-08

English

Subject field(s)
  • Food Industries

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation

Spanish

Save record 8

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