TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

SHAKER [6 records]

Record 1 2011-11-08

English

Subject field(s)
  • Titles of Periodicals
OBS

published by BC Shake and Shingle Association. Information confirmed by the association.

French

Domaine(s)
  • Titres de périodiques
OBS

Renseignement confirmé par la BC Shake & Shingle Association.

Spanish

Save record 1

Record 2 2000-05-17

English

Subject field(s)
  • Knitted and Stretch Fabrics
DEF

A heavyweight rib knit fabric.

CONT

Classic Solid Shaker Knit Sweater: Heavyweight, all cotton, shaker solid. Self rib knit cuff, waist and neck.

French

Domaine(s)
  • Tricot et tissus extensibles
DEF

Tricot rectiligne à grosses côtes, utilisé notamment pour les pulls de confection.

OBS

Les termes «tricot à mailles perlées» et «tricot à côtes perlées» sont entérinés par le Comité de linguistique de Radio-Canada et le Secrétariat d'État du Canada.

Spanish

Save record 2

Record 3 1997-08-18

English

Subject field(s)
  • Water Transport
Key term(s)
  • by cocktail shaker effect

French

Domaine(s)
  • Transport par eau

Spanish

Save record 3

Record 4 1991-05-06

English

Subject field(s)
  • Various Drinks - Service
DEF

A device used in shaking (a cocktail shaker).

French

Domaine(s)
  • Service de boissons diverses
DEF

Récipient (métallique, etc.) formé d'une double timbale, que l'on utilise pour la préparation des cocktails et boissons glacées.

Spanish

Save record 4

Record 5 1986-02-20

English

Subject field(s)
  • Food Industries
OBS

Par opposition à stirred cocktail.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
OBS

Toutes les boissons à base de champagne, de mousseux, d'eau de seltz ou de soda doivent être mélangés à la cuiller : ne jamais les secouer au shaker. Le Barman Universel, p. 15.

Spanish

Save record 5

Record 6 1983-09-01

English

Subject field(s)
  • Beverages
OBS

A utensil in which the ingredients of a mixed drink are prepared by shaking or stirring.

French

Domaine(s)
  • Boissons (Industrie de l'alimentation)
OBS

On prépare (les coquetels) à l'aide d'un coquetelier (en anglais «shaker»), souvent avec addition de glace pilée ou de glaçons [...]

Spanish

Save record 6

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