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The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

SUCRE LIQUIDE [8 records]

Record 1 - external organization data 2023-03-08

English

Subject field(s)
  • Compartment - National Occupational Classification (NOC)

French

Domaine(s)
  • Tiroir – Classification nationale des professions (CNP)

Spanish

Save record 1

Record 2 2016-02-29

English

Subject field(s)
  • Water Pollution
  • Water Treatment (Water Supply)
  • Wastewater Treatment
CONT

This method ... presents a number of disadvantages ...: When it is desired to treat a concentrated solution (i.e. sugar liquors) or to recuperate concentrated elutions (i.e. uranium extraction), the products recovered are considerably diluted.

French

Domaine(s)
  • Pollution de l'eau
  • Traitement des eaux
  • Traitement des eaux usées
CONT

[...] inconvénients bien connus [...] : Dans le cas où il s'agit de traiter un produit concentré (exemple jus sucré) ou de récupérer un éluat concentré (exemple extraction de l'uranium) importante dilution des produits récupérés.

Spanish

Save record 2

Record 3 2007-01-09

English

Subject field(s)
  • Sugar Industry
  • Chocolate and Confectionery
  • Pastries
CONT

Bundaberg Premium Liquid Sugar is a refined liquid sugar produced by remelting low colour granular sugar. Beside its low colour, it is also a low impurities liquid sugar.

OBS

... also produces two types of liquid sugar for industrial use. Liquid sugar is used to make a variety of food products including ice cream, breads, rolls, pastries and beverages.

French

Domaine(s)
  • Sucrerie (Industrie de l'alimentation)
  • Confiserie et chocolaterie
  • Pâtisserie
DEF

Solution aqueuse de saccharose avec une teneur en matière sèche d'au moins 62 pour cent en poids.

Spanish

Save record 3

Record 4 2001-01-01

English

Subject field(s)
  • Occupation Names (General)
  • Sugar Industry
OBS

In the National Occupational Classification (NOC), an official occupational title in Group 9461 - Process Control and Machine Operators, Food and Beverage Processing.

French

Domaine(s)
  • Désignations des emplois (Généralités)
  • Sucrerie (Industrie de l'alimentation)
OBS

Dans la Classification nationale des professions (CNP), titre de profession officiel dans le Groupe 9461 - Opérateurs/opératrices de machines et opérateurs/opératrices au contrôle de procédés dans la transformation des aliments et des boissons.

Spanish

Save record 4

Record 5 1986-03-24

English

Subject field(s)
  • Occupation Names (General)
  • Sugar Industry

French

Domaine(s)
  • Désignations des emplois (Généralités)
  • Sucrerie (Industrie de l'alimentation)

Spanish

Save record 5

Record 6 1986-03-19

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie

Spanish

Save record 6

Record 7 1985-06-10

English

Subject field(s)
  • Sugar Industry
OBS

... is a special water solution made by chemical action on sucrose dissolved in water ... It is used for specific industrial requirements.

OBS

When listing ingredients on label of foods containing added sweetening agents, Consumer and Corporate Affairs Canada, in communiqué no. 46 dated March 8, 1985, recommends: "the common name "sugar" to designate added sugar, liquid sugar, invert sugar or liquid invert sugar, simply or in combination."

French

Domaine(s)
  • Sucrerie (Industrie de l'alimentation)
OBS

(...) solution aqueuse produite par une action chimique sur du saccharose dissout dans de l'eau (...) employé pour des besoins spécifiques dans l'industrie (...) ((trad))

OBS

Dans les listes d'ingrédients qui figure sur les étiquettes des produits alimentaires contenant des édulcorants, Consommation et Corporation Canada dans son communiqué no 46 du 8 mars, 1985, recommande d'employer : "le nom usuel "sucre" pour désigner l'addition du sucre, du sucre liquide, du sucre inverti ou du sucre inverti liquide, que le produit contienne un ou plusieurs de ces produits".

Spanish

Save record 7

Record 8 1981-01-26

English

Subject field(s)
  • Chemical Elements and Compounds
CONT

By passing a sugar liquor in series over a combination of cation and anion exchangers, it is possible to fix about 85-90% of the mineral and organic impurities in the juice ...

French

Domaine(s)
  • Éléments et composés chimiques
CONT

Le passage d'un liquide sucré en série sur une combinaison d'échangeurs cations et anions permet de fixer environ 85 à 90 % des impuretés minérales et organiques du jus [...]

Spanish

Save record 8

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