TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

INDIVIDUAL QUICK FREEZING [1 record]

Record 1 1999-07-27

English

Subject field(s)
  • Freezing and Refrigerating
  • Food Industries
DEF

Freezing of food units of small size (e.g. peas, shrimps...) individually separated.

Key term(s)
  • immersion quick freezing
  • independent quick freezing

French

Domaine(s)
  • Congélation, surgélation et réfrigération
  • Industrie de l'alimentation
DEF

Opération consistant à amener un produit à -40° C.

CONT

Les produits alimentaires surgelés en I.Q.F. (individual quick freezing) par immersion dans le surgelant fréon 12 apportent de nouvelles possibilités pour les industriels de produits alimentaires. En effet, la perte de jus de produits congelés est réduite au minimum et également une grande économie sur les frais de congélation est réalisée par rapport à d'autres méthodes cryogéniques. (Base de données Pascal).

Spanish

Save record 1

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: