TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

SALAD CHEF [1 record]

Record 1 2006-08-02

English

Subject field(s)
  • Occupation Names (General)
  • Restaurant Industry (General)
  • Food Industries
CONT

At [a] restaurant the kitchen bustles with the activity of the dessert chef, the appetizer chef, the salad chef, the prep guy who peels, chops, slices and dices, the expediter who keeps things moving ...

French

Domaine(s)
  • Désignations des emplois (Généralités)
  • Restauration (Généralités)
  • Industrie de l'alimentation
OBS

Par analogie avec «chef des grillades», «chef des viandes», etc. Le mot «chef» est souvent suivi d'une désignation de poste comme «chef pâtissier», «chef saucier», «chef cuisinier», etc. Par contre, dans ce cas-ci, on ne peut pas utiliser «chef saladier» puisque le mot «saladier» ne désigne pas la personne qui prépare ou conçoit les salades mais bien le bol dans lequel on met la salade.

Spanish

Save record 1

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: