TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

EDULCORANTE [1 record]

Record 1 2011-05-17

English

Subject field(s)
  • Food Additives
  • Sugar Industry
  • Pharmacology
DEF

Natural or artificial compound used to sweeten foods and pharmaceuticals.

French

Domaine(s)
  • Additifs alimentaires
  • Sucrerie (Industrie de l'alimentation)
  • Pharmacologie
DEF

Au sens courant, il s'agit des substances naturelles ou artificielles (saccharine, aspartame, cyclamate) utilisées pour remplacer le sucre dans un certain nombre de préparations (pâtisseries, boissons, etc.).

CONT

Il existe trois familles d'édulcorants : -les sucres [...] -les édulcorants naturels, parfois obtenus par synthèse : la thaumatine, le sorbitol, le mannitol, le xylitol, la monelline [...] les édulcorants artificiels obtenus totalement par synthèse car inconnus dans la nature tels la saccharine, les cyclamates, l'acésulfame K [...]

Key term(s)
  • édulcorant de synthèse
  • agent sucrant

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Aditivos alimentarios
  • Industria azucarera
  • Farmacología
DEF

Sustancia que edulcora los alimentos o medicamentos.

Save record 1

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: