TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

INGENIEUR AGROALIMENTAIRE [2 records]

Record 1 - external organization data 2022-06-08

English

Subject field(s)
  • Compartment - National Occupational Classification (NOC)

French

Domaine(s)
  • Tiroir – Classification nationale des professions (CNP)

Spanish

Save record 1

Record 2 2018-06-22

English

Subject field(s)
  • Occupation Names (General)
  • Food Industries
  • Agriculture - General
Key term(s)
  • agro-processing engineer

French

Domaine(s)
  • Désignations des emplois (Généralités)
  • Industrie de l'alimentation
  • Agriculture - Généralités
OBS

Le génie agroalimentaire est un domaine multidisciplinaire qui applique les principes de l'ingénierie et des sciences biologiques lors de l'analyse, la conception, la réalisation, la modification ou l'exploitation d'infrastructures, de procédés ou de systèmes qui élèvent, extraient, utilisent, transforment, transportent, manutentionnent ou entreposent les ressources agricoles et alimentaires (aliments, animaux, eau, plantes, sols) dans un souci de fiabilité, de sécurité et de développement durable.

Spanish

Save record 2

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: