TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

«ROUGE» MORUE [1 record]

Record 1 2000-10-11

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Commercial Fishing

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Pêche commerciale
CONT

Dans le cas du poisson fortement salé et relativement sec (morue, hareng), où l'eau des tissus est saturée en chlorure de sodium, les altérations susceptibles de se produire sont au contraire uniquement le fait, soit de bactéries halophiles généralement apportées par le sel marin, soit de levures (par exemple Sporendonema epizoum) ou de moisissures (Oospora). Une des altérations les plus étudiées est le «rouge de la morue» [...].

Spanish

Save record 1

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: